Vår affärsidé

Vår affärsidé

Med lång erfarenhet, välutbildad personal och med tillgång till den senaste tekniken erbjuder Strängnässotarn AB en bättre inom- och utomhusmiljö. Vi gör det genom:

  • ventilationsrensning
  • injustering av ventilation
  • rengöring/sotning av eldstäder och rökkanaler
  • driftkontroll och eldningstekniska råd och anvisningar.

Vi har alltid miljö- och kvalitetsaspekten i sinnet, och vi arbetar efter ledorden
Kompetens, Utveckling, Stil och Vänlighet.

Sotaren är en av Sveriges äldsta yrkesgrupper, med en historia som sträcker sig tillbaka ända till 1528. Lika länge har vi sotare varit organiserade i anrika Strängnäs stad.

Så visst är vi stolta över våra traditioner – men man kan förstås inte bara leva på gamla meriter.
För idag är det inte bara eldstadsrelaterade bränder som är en riskfaktor i våra fastigheter. Klimat- och hälsofrågor blir ett allt viktigare fokus för dagens välutbildade sotare, likaså att kunna ge erbjuda expertis när det gäller uppvärmningsekonomi och konstruktionsfrågor av olika slag.

Hos Strängnäs Sotaren hittar du ett team av specialister som täcker in det mesta av ovanstående områden. Vi vill stå för bred kunskap och samlad expertis. Vi kan rycka ut i båda stora och små frågor, oavsett det gäller teknisk konsultation eller rena rama grovjobb.

SträngnäsSotarn är ett familjeföretag, etablerat 1987. Vi är åtta medarbetare som på kommunens uppdrag servar 13 000 hushåll med sotning och brandskyddskontroll. Vi gör också besiktningar och ventilationsuppdrag i form av kontroll och rengöring. Förutom privathushåll utgörs våra kunder av restauranger, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar – såväl i Strängnäs som över hela Mälardalen.

För din trygghet och säkerhet är Strängnäs Sotaren miljö- och kvalitetssäkrad enligt FR2000. Vi är medlemmar av Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund samt ventilationsbranschens organisationer RSVR och Funkis.

Välkommen som kund – du också!